Hangi Cins Köpekler Sakindir?

Hangi Cins Köpekler Sakindir?

Çok hareketli olmayan, sakin ve uysal bir köpeği olsun isteyenler hangi cins köpekler sakindir diye merak ediyorlar. İnsanların sakin yapılı köpek istemesinin altında yatan pek çok neden vardır. Kimileri yaşı gereği köpeklerin peşinden koşacak enerjiye sahip değildir. Kimilerinin yaramaz bir köpeğe yeterli oyun alanı sağlayacak büyüklükte bir evi yoktur.

İçindekiler

    Hangi Cins Köpekler Sakindir?

    Dünya üzerinde kayıtlara geçmiş yaklaşık 70 köpek cinsi vardır. Her cinsin hem görünüşü hem de karakteri bambaşkadır. Bazı cinsler oyun meraklısı ve afacan olurken bazıları daha sakindir. Sahibinin yanında saatlerce mışıl mışıl uyumaya hayır demez. Bu nedenle köpek severler hangi cins köpekler sakindir diye merak ediyor olabilirler. En sakin köpek cinsleri şöyledir:

    Yukarıdaki köpek cinsleri birbirinden sakin ve uysaldır. Sakin karakterleri sayesinde ev yaşamına kolayca uyum sağlayabilirler. Genellikle çok yüksek sesle havladıklarına veya koşturduklarına denk gelinmez. Aileleriyle vakit geçirmeyi severler ve ilgiye hiçbir zaman hayır demezler.

    En Sakin Ev Köpeği Hangisi?

    En sakin ev köpeğinin hangisi olduğunu belirlemek gerçekten çok zordur. Çünkü birkaç köpek cinsinin sakin karakteri neredeyse birbirine denktir. Ancak öyle bir cins vardır ki sakinlik konusunda bir adım daha ileride tutulabilir ve en sakin ev köpek ilan edilebilir. En sakin ev köpeği Pug cinsi olabilir.

    Rahatlarına düşkün olan bu köpekler yataklarında veya sahibin yataklarında saatlerce yatmaya bayılırlar. Neredeyse hiç sesleri çıkmaz. Ev hayatına kolayca uyum sağlarlar ve inatçı tavırlar sergilemezler. Sahibi bir şey gösterdiğinde sakince anlamaya çalışırlar. Bu köpeklerin evde koşuşturduğunu, eşyaları devirdiğini görmek imkansızdır. Sakin ve uysal karakterleri sayesinde herkesle anlaşabilirler.

    Pet_Paw 1474 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor