Kediler Kaç Saat Uyur?

Kediler Kaç Saat Uyur?

Sevimli dostlarımızın sadece yemeklerini, içeceklerini yani yaşamsal ihtiyaçlarını sağlayarak onlarla ilgilenmiş sayılmıyoruz. Evlerinde kedi besleyen ilgili hayvan severler kediler kaç saat uyur sorusuna yanıt ararken, aslında kedilerinin sağlıklı olup olmadıklarını araştırıyorlar. Bir kediye ev sahipliği yapıyorsanız uzun süreleri uykuyla geçiren kedinizin kaç saat uyuduğunu, kaç saat uyumasını gerektiğini merak etmenizden daha doğal bir şey yoktur. Tüm bunların yanında bazı insanlar da her yerde duydukları bolca uyuyan kedilerin tam olarak ne kadar uyuduklarını merak ediyor olabilirler.

İçindekiler

    Kediler Kaç Saat Uyur?

    Bir kedinin günün ne kadarını uykuda geçirdiği merak ediyorsanız, şok olacağınızı şimdiden söylemeliyiz. Ortalama olarak bir kedi günün yaklaşık olarak %50-65 kadarını uykuyla geçirir. Bu süreyi daha rahat anlayacağımız şekilde saate çevirmek gerekirse, kediler kaç saat uyur sorusuna yanıt olarak kediler günde 12 ile 16 saat arasında uyurlar diyebiliriz. Bu uyku süresi biz insanlar için çok ama çok uzunmuş gibi görünse de kediler için gayet ortalama bir süredir.

    İlk kez kedi sahiplenen insanlar kedilerinin günün büyük bir kısmında uyumalarına alışamayabiliyor hatta kedilerinin hasta olduklarını bile düşünebiliyorlar. Kedinizin sağlıklı olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından birisi de uyku düzenini takip etmek ve doğru bir uyku planına sahip olduğundan emin olmaktır. Çünkü kedilerin de aynı insanlar gibi uyku problemleri nedeniyle karşılaşabilecekleri hastalıkları olabilir.

    Yavru Kediler Kaç Saat Uyur?

    Olgun kedilerinizin ne kadar uyuduğunu önemsemeyi yıllar önce bırakmış olabilirsiniz. Çünkü sizin aklınızda nasıl bir saat olursa olsun onlar diledikleri kadar uyumaya çoktan başlamışlardır ve sizi de artık ikna etmeyi başarmışlardır. Peki, yavru kedilerin ne kadar uyuması gerekir? Yavru kediler ne kadar uyur adlı yazımızda minik dostlarımız için uykuları hakkında bilgilendirici başlıklara değinmeye çalışmıştık.

    Kediler Kaç Saat Uyumalı?

    Kedinizin sağlıklı bir hayata devam edebilmesi için, sağlık problemleri yaşamaması için ne kadar uyuması gerektiğine dikkat etmelisiniz ama düzeni oturtmak için kedinizin ne kadar uyuması gerektiğini de bilmelisiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi kediler yaklaşık olarak 12 ile 16 saat arasında uyumalılardır. Aksi durumlarda kedinizin normalden daha az enerjik, daha uykulu olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

    Kediniz ortalama sürelere nazaran çok daha az uyuyorsa daha fazla geçiktirmeden bir veteriner ile görüşmelisiniz. Kedinizin uyku sorunu yaşamasının altında yaşadığı ortam, stres seviyesi, mama problemleri olabilir. 

    Kedim Uyumuyor Ne Yapmalıyım?

    Eğer kediniz gerektiği kadar uyumanın da ötesinde, genel olarak uyku problemi yaşıyorsa, kedim geceleri uyutmuyor diyenlerdenseniz kediler nasıl uyutulur adlı yazımızdan faydalanarak sorunu çözmeye başlayabilirsiniz. Çünkü kediler uyumadıklarında sadece kendilerinin değil evdeki neredeyse herkesin uyku düzenini raydan çıkartabilirler. Hem kendi uyku düzeninizi korumak hem de kedinizin uyku problemini çözmek için paylaşabileceğimiz her yöntemi paylaşmaya çalışmıştık.

    Pet_Paw 1300 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor