Kediler Neden Geceleri Hareketlenir?

Kediler Neden Geceleri Hareketlenir?

Kedinizin geceleri daha hareketli olması ve bu durumun ev halkında huzursuzluk yaratması sizin için bir sorun yaratmış olabilir. Sorunu çözmeye odaklanmadan önce kediler neden geceleri hareketlenir diye düşünmeye başladıysanız kediniz olmayan yapamaz hale gelmiş, kedi beslemenin sorumluluklarına sahip olmuşsunuz demektir. 

İçindekiler

    Kediler de çocuklar gibi ne zaman ne yapacakları belli olmayan tatlı canlılardır. Onlarla yaşamaya başlamadan önce karşınıza gelebilecek zorluklara karşı hazır olmalı ve onlara nasıl yaklaşacağınızı bilmelisiniz. Kedi sahiplenmenin zorlukları içeriğimizde bu konuya da geniş yer ayırmıştık. Kedilerin gece hareketli olmasından rahatsız olacak şartlarınız varsa kedilerle ortak alanda yaşamanız zorlayıcı olabilir.

    Kediler Neden Geceleri Hareketlenir?

    Kediler ve geçmişleri şimdi göründükleri kadar tatlı ve naif değildir. Köpeklerin aksine hala sokaklarda avlanma yetilerine sahip olmalarıyla birlikte içlerinde yatan avlanma güdüsünü karşımıza çıkartmaktadırlar. Kedilerin avcı olmaları geceleri aktif bir yaşam sürmeleri için en geçerli nedenler arasındadır. Yine de kediler neden geceleri hareketlenir sorusuna farklı seçeneklerle yanıt vermeye çalışalım.

    • Avcı içgüdüleri nedeniyle,
    • Geceleri görebilme yetenekleri sayesinde,
    • Uykularını gündük aldıkları için,
    • Dışarıdan gelecek tehlikelere karşı hazır olmak için geceleri hareketlidirler.

    En basit şekilde özetlemek gerekirse kedilerin geceleri hareketli olmaları beslenme, güvenlik ve konfor başlıkları ile açıklanabilir. Evlerimizde beslediğimiz kedilerin gündüzleri sizin güvenliğiniz altında uyumaları geceleri kendilerini güvende tutma isteğine dönüşebilir. Tüm bunların yanında uzun gündüz uykuları gece uyumamalarına neden olabilir. Kedilerin gün içerisinde ne kadar çok uyuduğunu fark etmediyseniz kediler kaç saat uyur yazımıza bakabilirsiniz.

    Kediler Gece Uyumuyor Mu?

    Kedilerin geceleri neden uyumadığına dair birçok farklı neden saymaya çalıştık fakat bunların hiçbirisi kedilerin geceleri uyumadığı anlamına gelmez. Yani hayır, kediler geceleri uyuyorlar. Sadece yeteri kadar uykulu olmadıklarında, açlık hissettiklerinde veya güvende olmadıklarında, kısaca hareketlenmelerine neden olacak herhangi bir neden olduğunda uyumamayı tercih edebilirler.

    Kediler sadece geceleri gündüzleri değil, günün çok büyük bir bölümünde uyurlar. Gözlerinin mükemmel gece görüş düzeni sayesinde geceleri hareket ederken de zorlanmadıkları için kendilerine uygun alanı gece bulabilir ve her gece hareketli olacak şekilde alışabilirler. Bu duruma alışmayı deneyebilir veya bir son vermek için belli başlı adımlar atabilirsiniz.

    Kediler Geceleri Nasıl Sakinleştirilir?

    Kedim gece uyutmuyor ne yapmalıyım adında çok daha geniş ve açıklayıcı bir içerik hazırlamıştık. Fakat durum sadece sizi uyutmaması değil, sakin kalamaması gibi bir sorun da içeriyorsa konuya şimdi de değinmek gerekecektir. Kedilerin geceleri sakinleştirilmesinin en önemli yolu onlara güvende olduklarını hissettirmek ve alışkanlıklarından koparmamaktır.

    Kedilerin sakinleşmesi için gerekli olan bir diğer unsur da gündüzleri yeteri kadar sosyalleşmiş, oyun oynamış ve hareket etmiş olmalarıdır. Eğer kedinize gündüz saatlerinde gerektiği kadar hareket sağlarsanız geceleri hareket etmek yerine uyumayı tercih edeceklerdir. Umarız hem kediniz hem de sizin için sorun haline dönüşen bu alışkanlığa kısa sürede son verebilirsiniz ama unutmayın, alışkanlıklar kolay terk edilmez.

    Pet_Paw 1027 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor