Kedilerle yaşarken onların sağlıklarını düşünmeden duramayız. Kediler neden topallar diye merak ediyorsanız kedinizi bilinçli gözlemliyor ve sağlığı hakkında endişeleniyorsunuz demektir. Kedilerin topallaması erken fark edilmesi gereken ve aksatılmaması gereken bir durumdur.

İçindekiler

    Kediler Neden Topallar?

    Kedinizin topalladığını fark ettiğinizde hemen telaşa kapılmamalı, sakin kalmalı ve kediler neden topallar sorusuna yanıt aramalısınız. Daha önce köpekler neden topallar konusunu incelemiştik. Kediler için de oldukça detaylı bir şekilde topallama durumunu incelemeye çalışacağız. Kedinizin topallamasına neden olacak birçok etken vardır. Öncelikle nedeni anlamaya çalışmalısınız. Kediler neden topallar;

    Listemizden de anlayabileceğiniz gibi kedinizin topallamasına çok basit sorunlar neden olabilirken gerçekten zorlu hastalıklar da kedinizin topallama nedeni olabilir. Böyle ucu açık durumlarda kedinizin neler yaptığını, son zamanlarda başından geçenleri iyi düşünmeli ve yaşananlara göre nedeni anlamaya çalışmalısınız. Kedilerin topallaması hiç iyi haber değildir.

    Kedim Topallıyor Ne Yapmalıyım?

    Kedinizin topallamasına neden olan şeyin kırık veya çıkık olup olmadığını anlamak için kedinizin bacağına dokunmak, hissetmeye çalışmak dışında elinizden neredeyse hiçbir şey gelmez. Böyle bir müdahalenin de anlaşılması çok kolay değildir. Ancak çok tecrübeli kedi sahipleri kırık olup olmadığını anlayacak kadar kedilerin kemiklerine hakimdir.

    Elinizden gelen şeylerin sayısının çok olmaması çaresiz olduğunuz anlamına gelmez. Topallamanın belli bir süreden sonra hala devam ettiğini gördüğünüz an veteriner hekimlere danışmalı ve tam bir tarama yapılması için gerekli adımları atmalısınız. Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anlamalı ve kedinizin topallamasını en kısa süre içerisinde bir nedene bağlamalı ve çözüme kavuşturmalısınız.

    Pet_Paw 1062 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor