Kedinizi sevmekten keyif alıyor ancak bu sırada ısırılmaktan mutlu olmuyorsanız, kedilerde ısırmama eğitimi ne zaman verilir diye merak ediyorsunuzdur. Kedinizin sizi ısırmasındaki amaç canınızı yakmak, onu sevmenizden hoşlanmamak anlamına gelmez. Kedilerin ısırmaması için onlara belirli eğitimleri en doğru şekilde vermelisiniz.

İçindekiler

    Kedilerde Isırmama Eğitimi

    Birlikte yaşayacağımız canlıların, ailemizin arasına katacağımız güzel kedilerin sorunsuz bir şekilde bizlerle iletişim kurabilmesi için alması gereken eğitimler vardır. Temel itaat eğitimleri kedilerle yaşamanızı kolaylaştıracak, çocuklarla kedilerin anlaşmasına katkı verecek en basit alışkanlıklardır. En temel eğitimlerden birisi de ısırmama eğitimidir.

    Esnek ve kaslı bir vücuda sahip olan patili dostlarımızla yaşamanın en zor anlarından birisi de onlar tarafından ısırılmaktır. Kediler kendilerini korumak için, sevgilerini göstermek için, iletişim kurmak için yani birçok farklı nedenle ısırma eylemini hayata geçirebilirler. Isırma alışkanlığını ortadan kaldırmak mümkündür ve yapılması gereken kedilere ısırmama eğitimi vermektir.

    Kedilerde ısırmama eğitimi çok büyük oranda ona vereceğini tepki ile alakalıdır. Bir kediyle yaşamaya başladığınızda onların özgür yaşam hissiyatını çabucak hissedebilirsiniz. Eğer sizden bir şey yapmanızı veya yapmamanızı istiyorlarsa sizi ısırabilirler. Isırılma durumlarda ani ve abartı tepki vermemeli, onlara istedikleri ısırdıklarında değil ısırmadıklarında vermelisiniz. En basit tabirle buna kedilerde ısırmama eğitimi denir.

    Kedilere Isırmama Eğitimi Ne Zaman Verilir?

    Kedinizin bazı kötü alışkanlıklarını törpülemeniz gerektiğini ve bu işlemi hiçte zorlanmadan yapabileceğinizi öğrendiniz. Peki, kedinize tam olarak ne zaman ısırmaması gerektiğini öğretmelisiniz. Yeteri kadar olgunlaşmamış bir kediye ne kadar eğitim vermeye çalışırsanız çalışın, tüm ödül mamalarını önüne dökseniz bile sizi tam olarak anlayamazlar. Kedilerin eğitimi alabilmesi için belirli süreye ihtiyacı vardır.

    Kedilerde ısırmama eğitimi ancak 4-12 ay arasında etkili olmaktadır. Daha öncesinde yapacağınız veya sonrasında uğraşacağınız tüm eğitimler kedinizi ve sizi yormaktan öteye gidemez. Kedinizi eğitmek istiyorsanız önünüzde koca 8 ay var. Çok sabırlı olmalı ve kedinize karşı her zaman anlayışlı davranmalısınız. Sabır ve süreklilik kedinizi eğitmenin ilk adımlarıdır. İlk adımları doğru ve kararlı atmak sorununuzu çözecektir.

    Kediler Neden Isırır?

    Kedilerin sizi neden ısırdığını anlamanın yolu aktif düşünmeden geçmektedir. Yani bir kedi sizi ısırdığında daha önce ısıran kediyle aynı nedeni taşımak zorunda değildir. Kedilerle doğrudan sözcükler yoluyla iletişim kuramadığımız için ısırma eylemini bir iletişim tarzı olarak düşünebilirsiniz. Kediniz size bir şey anlatmaya çalışıyor olabilir.

    Kedinizin ısırmasını önlemeye çalışırken kedilerin diş sağlığına da dikkat etmelisiniz. Özellikle yavru kedilerin dişleri çıkarken çok kaşıntı yapabilirler. Dişlerini kaşımak için sizi kullanan bir kediye ani tepki vererek, istemeden kaba davranarak kedinin dişlerini kaybetmesine neden olabilirsiniz. Kedilerde ısırmama eğitimi ciddiye alınması gereken bir iştir.

    Kedi öpücüğü nedir ve kediler konuşulanları anlar mı adlı içeriklerimizde kedilerin iletişimleri hakkında birkaç tüyo vermeye çalışmıştık. Kediler bir şey istediklerinde veya istemediklerinde sizi ısırabilirler. Önemli olan bu sürecin alışkanlık haline gelmemesi ve ısırıkların zararsız olmasıdır. Kedilerin her ısırığı saldırı amaçlı değildir ancak kendilerini savunmak için de dişlerini kullanabilirler. Kedilerde ısırmama eğitimi adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 481 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor