Köpekler Neden Kabloları Isırır?

Köpekler Neden Kabloları Isırır?

Evdeki her kabloyu köpeğinizden korumak zorunda kalıyorsanız ciddi bir problem yaşıyorsunuz demektir. Köpekler neden kabloları ısırır sorusu sadece köpek sahiplerinin iyiliği için sorulmamaktadır. Köpeklerin kablo yeme alışkanlığı ciddi bir köpek hastalığından kaynaklanıyor olabilir.

İçindekiler

    Köpekler Neden Kabloları Isırır?

    Köpeğinizin neden karşısına çıkan her kabloyu ısırmaya çalıştığını anlamaya çalışırken ne kadar zorlandığınızı tahmin edebiliyoruz. Aslında can dostunuz sadece basit bir eğlence haricinde kablolarla ilgileniyorsa ortada ciddi bir problem de olabilir. Kablolarınızın sağlığı kadar köpeğinizin sağlığını da etkileyecek soruya yanıt vermeye çalışalım. Köpekler neden kablolara ısırır?

    Kabloların yenmek için fazla zor olduğunun farkındayız ancak köpeğiniz kabloları ciddi anlamda ısırmaktan hoşlanıyorsa neden sorusuna yanıt bulmanız gerekiyor demektir. Köpekler kabloları beslenmelerindeki eksikliklerden, Pika sendromu yüzünden ısırıyor olabilirler. Umarız durum bu kadar ciddi değildir ve köpeğiniz sadece eğleniyordur.

    Köpekler Neden Plastik Çiğnemekten Hoşlanır?

    Köpekler için plastik çiğnemenin, kablolarla içli dışlı olmanın çok farklı nedenleri olabilir. Bu süreçte önemli olan nedeni doğru tahmin etmek ve nedeni ortadan kaldırmak için gerekli tedavi yöntemlerine zaman kaybetmeden başlamaktır. Köpekler neden plastik çiğnemekten hoşlanır?

    • Yetersiz Beslenme
    • Tat veya Koku
    • Can Sıkıntısı
    • Depresyon
    • Genetik

    Yetersiz Beslenme

    Köpeğinizin beslenme alışkanlıkları, beslenme sürecinde yaşanan belirli gıda eksiklikleri plastik çiğnemelerine neden olabilir. Birlikte yaşadığınız canlının sürekli plastik çiğniyor oluşu çinko, demir gibi eksiklikler yaşadığının göstergesi olabilir. Düzenli ve sağlıklı beslenme ile bu nedeni ortadan kaldırmanız mümkündür.

    Tat, Koku ve Hissiyat

    Beslenme sürecinin aksine sadece eğlence amaçlı yaşanan bazı durumlar da söz konusudur. Köpeğiniz ısırdığı maddelerin tadını, kokusunu ve ağızlarında oluşturduğu hissiyatı beğeniyor olabilir. Çiğnemekten hoşlanmasına neden olacak özellikler köpeğinizde basit bir alışkanlığı başlatabilir.

    Can Sıkıntısı

    İnsanların sıkıldıklarında neler yapabildiğini kendinize tekrar hatırlatacak olursanız köpekler için de can sıkıntısının saçma sapan görülecek sonuçlar doğurabileceğini anlayabilirsiniz. Canı sıkılan bir köpeğin plastiklerle oynamaktan, sağda solda koşturmaktan fazla yapacak bir aktivitesi olmalıdır. Yoksa kendi zaman geçirme şeklini kendilerini bulacaktır.

    Depresyon

    Köpeklerin depresyona girebiliyor olması bile bazı köpek sahipleri için oldukça korkunç göründüğünün farkındayız. Can dostunuzu küstürmek, yeteri kadar ilgilenmemek, ihtiyaçlarını karşılamamak köpeklerin depresyona girmesine ve bu süreçte normalde yapmadıkları hareketleri yapmalarına neden olmaktadır.

    Genetik

    Bazı köpekler diğer köpeklere nazaran çok daha fazla pika hastalığına yani plastik çiğneme bağımlılığına yatkındır. Özellikle Pug köpekleri ve yakın akrabaları tamamen genetik olarak kablo çiğnemeye yatkındır ve genelde bu nedenle evinizdeki plastiklere saldırırlar. Köpeğinizi bu sorundan kurtarmak için profesyonel bir çalışmaya ihtiyaç duyarsınız.

    Köpeklerin Kabloları Isırması Nasıl Engellenir?

    Kablo ısırmanın ve plastik çiğneme alışkanlığının aslında bir hastalıktan kaynaklandığından bahsetmiştik. Ciddi hastalıkların çözümünde köpek sahiplerinin yapabileceği en doğru hamle köpeği kısa süre içerisinde en yakın veteriner kliniğine götürmek olacaktır. Elinizden bir şey gelmesi neredeyse mümkün değildir. Ancak nedenlerde bahsettiğimiz bazı başlıkları kendi başınıza ortadan kaldırabilirsiniz.

    Köpeğiniz size küstüğü için kablolarla uğraşıyorsa gönlünü almalı, plastik çiğnemeye mama değişiminden sonra başladıysa başka bir mamaya geçmeyi, köpeğiniz kablolarla uğraşırken aşırı tepki vermemeyi düşünmelisiniz. Ancak sakin kalarak ve nedenleri ortadan kaldırmaya odaklı eylemlerde bulunarak köpekler neden kabloları ısırır sorusuna doğru yanıtı bulabilirsiniz.

    Pet_Paw 600 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor