Köpeklerde Davranış Bozuklukları Nelerdir?

Köpeklerde Davranış Bozuklukları Nelerdir?

Köpeklerde davranış bozuklukları nelerdir diye soruyorsanız sandığınızdan çok daha büyük bir problemle baş başasınız demektir. Köpeklerin ve doğal olarak sahiplerinin hayatlarını olumsuz yönde etkileyen sorunların başında davranış bozuklukları gelmektedir ve kısa zamanda giderilmezse geri dönülemez sonuçlar doğurabilir.

İçindekiler

    Köpeklerde Davranış Bozuklukları Nelerdir?

    Köpekler yaşadıkları çevreye ayak uydurmak konusunda birçok canlıdan daha başarılı olsa da her zaman şehir hayatında ve ev ortamında yaşamak için yeterli düzene sahip olamayabiliyorlar. Eğer köpeğinizin normalde yapmadığı veya az yaptığı davranışları aşırıya kaçacak şekilde yaptığını düşünüyorsanız köpeklerde davranış bozuklukları nelerdir diye düşünmelisiniz.

    • Aşırı Havlama,
    • Plastik Çiğneme,
    • Gömme ve Kazma,
    • Tek Kalma Korkusu,

    Aşırı Havlama

    Aşırı Havlama

    Köpeklerde görülen en sık davranış bozukluğu aşırı sıklıkta ve yüksek seste havlama alışkanlığıdır. Bu durum hem sizin hem de çevrenizin hayatını çok ciddi derecede olumsuz etkileyebilir. Köpeğinizin gece uyku sorunu varsa aşırı ses çıkartma hali inanılmaz boyutlara taşınabilir. Çoğu köpek sahibinin köpeğini sahiplendirmek zorunda kalmasıyla bitebilen bir süreçtir.

    Plastik Çiğneme

    Plastik Çiğneme

    Köpeklerde pika sendromu olarak bilinen çok önemli bir davranış bozukluğu köpeğinizin plastik, kablo gibi ürünleri çiğnemesine neden olabilir. Köpeğinizin sağlığının kötü yönde etkilenmemesi için köpeklerde davranış bozuklukları nelerdir sorusunun en kritik yanıtlarından birisi olan yabancı madde çiğneme alışkanlığını ortadan kaldırmalısınız.

    Gömme ve Kazma

    Gömme ve Kazma

    Daha önceki içeriklerimizde köpekler neden nesneleri gömer sorusuna yanıt vermiştik. Bu durum çok ciddi bir alışkanlık haline gelmediyse endişelenmenize gerek yok demektir. Fakat köpeğiniz neredeyse her fırsat bulduğunda bir şeyleri gömüyor veya toprağı eşeliyorsa davranış sorunlarından birisiyle karşı karşıyasınız demektir.

    Tek Kalma Korkusu

    Köpeğiniz siz evde olmadığınız zamanlarda aşırı reaksiyon veriyor ve yaramazlık üzerine yaramazlık yapıyorsa bu durumun ciddi bir sorun olduğunu düşünmelisiniz. Köpekler tek kalmaktan korktuklarında veya ayrılık acısı yaşadıklarında yani sizi özlediklerinde etrafa zarar verebilirler. Bu zarar psikolojik olarak doğrudan köpeği de etkilemektedir. Köpeğiniz bu nedenle depresyona girebilir, size küsebilir.

    Köpeklerde Davranış Bozuklukları Nasıl Giderilir?

    Köpeklerde görülen davranış bozukluklarının ev ortamında giderilebilmesi için sorunun çok çok erken teşhis edilmiş olması gerekmektedir. Eğer bu kadar erken gözlem imkanı yoksa köpeğinizi hiç zaman kaybetmeden bir uzman ile buluşturmanız gerektiğini düşünüyoruz. Köpeklerin dilinden anlamak sandığınızdan daha zor olacaktır.

    Bu süreçte ve düzelme aşamasında en kritik nokta köpeğinizin sergilediği bozuk davranışları aşırı tepkilerle karşılamamaktır. Köpeğinizi korkutmak veya davranışa daha fazla itmek ile sonuçlanacak aşırı tepkilerden uzak durmak işinizi bir nebze olsun kolaylaştıracaktır. Şimdilik Köpeklerde davranış bozuklukları nelerdir hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar.

    Pet_Paw 336 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor