Kedilerin suyu sevmemekle ünlü olduklarını biliyoruz. Peki, kediler yüzebilir mi? Kediler yüzebiliyor mu yoksa sadece suyu sevmedikleri için biraz zorluk mu çıkartıyorlar? Aslında kedilerin suyla olan ilişkisi hakkında dikkatli konuşmak gerekir, kedilerin çoğunluğu suyu sevmezken sudan hoşlanan hatta yüzebilen kediler de olabilir.

İçindekiler

    Kediler Yüzebilir Mi?

    Eğer gerçekten minik dostlarınızın suyla olan nispeten kötü ilişkilerini gördükten sonra doğrudan kediler yüzebilir mi diye merak ediyorsanız size kötü haberlerimiz var. Evet, tahmin ettiğiniz gibi… Kediler yüzemezler. Fakat sanılanın aksine bu yüzememe durumu kedilerin suyu sevmemesinden kaynaklanmaz. Tamamen tembellik diyebiliriz.

    Sokaklarda yaşayan kediler, evlerimizde kendilerine yer bulan insanlar tarafından sahiplenilen kediler neredeyse hiçbir zaman yüzme ihtiyacı duymazlar. Uzun nesillerdir suya girmek gibi bir gereksinimleri olmadığı, suyu da sevmedikleri için yüzmeyi öğrenmek gibi bir dertleri yoktur. Bu nedenle özellikle evcil kediler yüzemezler, çünkü yüzmeyi bilmiyorlar.

    Köpeklerin yüzme durumları öğrenmekten çok çok daha farklı ve tamamen içgüdü ile alakalıdır. Bu konuda da bir içerik hazırlamıştık. Köpekler yüzebilir mi adlı içeriğimizi inceleyerek aslında kedilerin neden yüzemediğini çok daha iyi anlayabilirsiniz. Şimdi kediler ve suyla olan imtihanlarından bahsetmeye devam edelim.

    Hangi Cins Kediler Yüzmeyi Öğrenebilir?

    Kediler yüzebilir mi sorusuna özellikle evcil kediler gibi bir şerh koşmuştuk, hatırlarsınız. Bunun nedeni doğal ortamlarında yaşayan kedilerin suya girme ihtiyaçları olabilmesi ve suyu seven kedi cinslerinin de doğal olarak yüzmeyi öğrendikleriydi. Kediler çoğunluğa bakacak olursak yüzemezler ama suyu seven kediler yüzmeyi öğrenebilirler. Suyla arası iyi olan kedi cinsleri;

    Köpekler veya insanlar kadar iyi yüzücü olamasalar, suda avlanmak gibi yetenekleri de olmasa bile suyla arası iyi olan kediler zamanla yüzmeyi öğrenebilirler. Çok büyük bir kısmı asla suya girmek gibi bir ihtiyaç duymayacağı için asla öğrenmeyecek olsa da kedinizi acil durumlar için alıştırmayı deneyebilirsiniz, tabii sudan nefret etmiyorsa. Onları fazla zorlamamak en iyisi olacaktır.

    Pet_Paw 3447 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor