Kedilerin Isırması Nasıl Engellenir?

Kedilerin Isırması Nasıl Engellenir?

Kedilerle yaşamanın bazı sorunlar yaratabildiğini biliyoruz. Bunlardan bir tanesi de yara bandı kullanmaktır. Kedilerin ısırması nasıl engellenir sorusuna doğru yanıtlar bulabilirseniz artık yara bandı kullanmanıza gerek kalmaz. Aksi durumlarda evdeki yara bantlarını bitirmeye devam edeceksiniz. Bir kedi ısırmayı alışkanlık haline getirmeyiversin…

İçindekiler

    Kedilerin Isırması Nasıl Engellenir?

    Eğer kedinizin normalde olması gerektiğinden çok daha fazla ısırmaya meyilli olduğunu düşünüyorsanız kedinizle geçirdiğiniz sürenin verimi düşünmelisiniz. Kediler sıkıldıklarında veya oyunları, alıştırmaları eksik kaldığında ısırma yöntemini kullanarak kendilerini geliştirmeye, size istediklerini yaptırmaya çalışırlar. Neden olduğunu biliyoruz, peki nasıl engel olacağız. Kedilerin ısırması nasıl engellenir?

    Kediniz tarafından ısırılmak istemiyorsanız onu eğitmeniz gerekmektedir. Özellikle genç yaşlarda verilen kedilerde ısırmama eğitimi kedinin tüm hayatı boyunca kalıcı olur ve kediniz tarafından ısırılma riskinizi oldukça düşürür. Eğitimin hayatlarımızdaki rolünü düşünecek olursak benzer bir önem kediler için de aynen geçerlidir. Isırmama eğitimi almayan kedileri durdurmak sandığınızdan çok daha zorlu geçebilir.

    Kedilerin Sahiplerini Isırması Nasıl Engellenir?

    Patili dostunuzun normalde ısırmaya karşı bir yakınlığı yoksa ancak dönem dönem yanınıza gelip doğrudan sizi ısırıyorsa bu alışkanlığı farklı incelemek gerekecektir. Kediler her zaman can yakmak için ısırmazlar, bazı durumlarda dostunuzun sizi ısırıyor olduğunu fark ettiğinizde nasıl anlarda ısırmaya geldiğine dikkat etmelisiniz. Kediniz size bir ihtiyacını anlatmaya çalışıyor olabilir. Kediler neden ısırır konusunda da bu bağlığa kısaca değinmiştik.

    Kediniz sizi ısırdığında aşırı tepki vermemeli, ısırdığı için istediği etkinliğe de hemen geçmemelisiniz. Ne istediğini anladığınızda biraz beklemeli, sakin kalmalı ve kediniz olumlu bir davranışta bulunduğunda o ihtiyacı karşılamalısınız. Böylece kediniz sizi ısırdığında istediğini almadığını öğrenecektir. Eğer kediniz tarafından ısırıldığınızda ani tepki verirseniz bunu oyun olarak algılayabilir.

    Kedilerin Nesneleri Isırması Nasıl Engellenir?

    Durum biraz daha karışık olabilir. Kedilerin kafasından neler geçiyor bilmek o kadar zor ki… Isırmama eğitimi almış, sahibine asla zarar vermeyen bir kedinin nesneleri neden ısırdığını anlamaya çalışıyor, kafanızı ne kadar yorarsanız yorum mantıklı bir neden bulamıyor olabilirsiniz. Kedileri anlamak gerçekten biraz karışık olabiliyor. Nesneleri ısıran kedi yavruysa ısırıyorsa diş çıkartıyor bile olabilir.

    Kedilerin eşyaları ısırmasını engellemenin yegane yöntemi kediye ısırması için özenle alınmış oyuncaklar sunmaktır. Kediniz bir kanepeyi kanepe olduğu için ısırmaz. Doğru oyuncaklarla kediyi buluşturarak ve ödül sistemini kullanarak kedinizin eşyaları ısırmasını engelleyebilirsiniz. Eşyaları ısırmak kedinin diş sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek, hatta diş kaybına bile yol açabilecek bir sorundur. Daha önce kediler nesneleri neden devirir adlı bir içerik yayınlamıştık.

    Pet_Paw 532 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor