Köpeklerde Karın Ağrısı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Köpeklerde Karın Ağrısı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Köpek severlerin kabusu olan sorunların başında fark edilemeyen ağrılar gelmektedir. Köpeklerde karın ağrısı belirtileri anlaşılması gerçekten zor, karın ağrısı köpeklerin zorlandığı ve neler yaşadıklarını anlatamadıkları hastalıkların başında gelir. Köpeğinizin uzun süren, dayanılmaz karın ağrılarıyla yüzleşmemesi için problem doğru hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

İçindekiler

    Köpeklerin Karnı Ağrır Mı?

    Öncelikle köpeklerin karnı ağrır mı sorusuna yanıt vermek gerekecek gibi görünüyor. Çoğu hastalığı insanlara özgü sanmamızın nedeni hiçbir canlının yaşadığı hastalığı bizler kadar rahat dile getirmemesidir. Neredeyse tüm memeli canlıların başı ağrıyabilir. Farklı nedenlerle yaşanacak bu durum köpeklerde de benzer şekilde yaşanır. Evet, köpeklerin karnı ağrır. Ağrı çok farklı nedenlerle meydana gelebilir.

    Köpeklerde Karın Ağrısı Nedenleri

    Köpeğinizin karın ağrısı yaşayabiliyor olduğunu ilk kez öğreniyor, ilk kez düşünüyorsanız geçmişe dönük pişmanlıklar yaşayabilirsiniz. Ancak önemli olan bugünü kurtarmak, önünüze bakmaktır. Köpeklerde karın ağrısı nedenleri ciddi farklılıklar gösterebilir ve bazen önemsiz detaylardan kaynaklanırken bazen büyük hastalıkların göstergesi olabilir. Köpeklerde karın ağrısına neden olan süreçleri sıraladık;

    • Alerji,
    • Kabızlık,
    • Zehirlenme,
    • Açlık,
    • Böbrek taşı,
    • İdrar yollarında tıkanıklık,
    • Enfeksiyon,
    • Üşüme,
    • Kanser neden olabilir.

    İnternet üzerinden yapılan araştırmaların neredeyse tamamının sonunda kanser hastalığıyla bittiğine şahit olmuşsunuzdur. Köpeklerin karın ağrısı da benzer bir durumdur. Kanserin doğrudan ağrılarla bir alakası olmasa da düşük bir ihtimali sizlerle paylaşmak zorundayız. Aşırı heyecanlanmadan belirtileri takip etmeli, neden köpeğinizin karın ağrısı çektiğini anlamaya çalışmalısınız. Listemizdeki her hastalığın köpeğinizde olduğunu düşünmek hata olacaktır.

    Köpeklerde Karın Ağrısı Belirtileri

    Köpeğinizin bir sorun yaşadığını anladığınız andan itibaren doğru belirtileri takip ederek problemi çok kolay şekilde anlayabilirsiniz. Belirtilerden faydalanarak sorunu anlamak en kısa sürede veteriner hekime gideceğiniz yolu kısaltacaktır. Köpeklerde karın ağrısı belirtileri büyük alışkanlıkların, düzenli süreçlerin bozulmasıyla başlamaktadır. Eğer köpeğinizi düzenli gözlemliyorsanız fark edebileceğiniz karın ağrısı belirtileri şu şekildedir;

    Can dostunuzun basit görünen bir ağrı nedeniyle neler yaşayabileceğini, sizlere problemini anlatmak için nasıl belirtiler gösterebileceğini artık biliyorsunuz. Köpeğinizin davranışlarını izlemek, okumak en büyük sorumluluklarınız arasındadır. İlgili bir süreçle neredeyse tüm köpek hastalıklarını henüz ilerleme, kötüleşme yaşanmadan fark edebilirsiniz.

    Köpeklerde Karın Ağrısı Nasıl Teşhis Edilir?

    Köpeklerin karınlarının ağrımasına neden olan maddeleri ve ağrının belirtilerini öğrendikten sonra geriye sadece teşhis edilmesi kalıyor. Köpeğinizin yaşadığı problemi teşhis etmenin ne yazık ki sadece bir yolu vardır. Köpeklerde karın ağrısı nasıl teşhis edilir diye düşünüyorsanız izleyerek teşhis edilir cevabına şaşırabilirsiniz. Köpeğinizi iyice izleyip, belirtileri gözlemlemekten başka şansınız yoktur.

    Köpeklerin karın ağrısının teşhisi sizin bilginizi ve eğitiminizi aştıktan, sağlık çalışanlarına geçtikten sonra işler daha bilimsel hale gelecektir. Veteriner hekiminiz köpek sizden aldığı bilgilere göre muayene yapacaktır. Muayene sonrası hala şüpheler devam ediyorsa kan tahlili, idrar tahlili gibi tahliller köpeğiniz için uygulanacaktır. Karın röntgeni ciddi durumlar harici tercih edilmese de teşhis için en etkili yöntemdir.

    Karın Ağrısı Problemi Yaşayan Köpek Cinsleri

    Her köpek için karın ağrısı aynı yüzdeyle yaşanmaz. Köpekler genetik özellikleri ve doğuştan sahip oldukları bazı problemler yüzünden karın ağrısını yaşıyor olabilirler. Karın ağrısı çeken köpek cinslerini sizlerle paylaşırken sahip olduğunuz köpeğe ne kadar dikkat etmeniz gerektiğini anlamanızı istiyoruz. Listemizdeki köpeklere diğerlerinden daha fazla önem verilmeli, karın ağrısı belirtilerini iyi izlemelisiniz. Kronik karın ağrısı sahibi köpek türleri;

    Köpeklerde Karın Ağrısı Tedavi Yöntemleri

    Köpeklerde karın ağrısının tedavisi iki süreçten geçmektedir. Öncelikle ağrıya neden olan konu açığa çıkarılmaya çalışılır. Ağrının köpeğin vücudunda yaşanan bir sorun nedeniyle mi yaşandığı yoksa dışarıdan mı kaynaklandığı konusunda cevaplanması gereken sorular vardır. Darbeye bağlı veya zehirlenmeye bağlı karın ağrısının tedavi yöntemleri çok büyük farklılıklar gösterebilir. Neden ortaya çıktıktan sonra tedavi süreci başlar.

    Köpeğinizin karın ağrısına son vermek için uygulanacak tedavi tamamen karın ağrısının nedeni ile alakalıdır. Zehirlenme gibi durumlarda mide yıkanması ve vitamin takviyesi yapılırken, darbeye bağlı durumlarda antibiyotik tedavisi ve köpeklerde iç kanama önlemleri alınmaktadır. Köpeğinizin ağrısına son vermek için veteriner hekiminiz en doğru tedavi yöntemini seçecektir.

    Pet_Paw 2192 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor