Köpeklerde Siroz Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Köpeklerde Siroz Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Karaciğer yetmezliği de olarak bilinen siroz köpeklerde de karşımıza çıkabiliyor. Köpeklerde siroz belirtileri adlı içeriğimiz sayesinde köpeğiniz ve yakalanma riski olan siroz hastalığı hakkında detaylı bilgiye kolayca ulaşabileceksiniz. Köpekler için siroz önlenemez bir hastalık değildir, ilgi ve gözlem ile ortadan kaldırılabilir.

İçindekiler

    Köpeklerde Siroz Belirtileri

    Köpeklerin siroz olduğunu anlamanın çok detaylı, karışık yöntemleri yoktur. Köpeğinizi gözlemliyorsanız, köpeğinizdeki aşırılıkları fark edecek kadar onunla vakit geçiriyorsanız kolayca fark edebileceğiniz belirtiler siroza işaret ediyor olabilir. Köpeklerde karaciğer yetmezliği olarak bilinen bu hastalığın diğer hastalıklarla da karıştırılabilecek belirtileri vardır. Köpeklerde siroz belirtileri aşağıdaki gibidir;

    Listemizdeki belirtilerden birkaç tanesini köpeğinizde görüyor olmanız köpeğinizin siroz olduğu anlamına gelmez. Köpeklerde siroz belirtileri sadece gerçekten alanında uzman veteriner hekimlerce tanınabilir. Bizlerin görevi şüphelenmek ve en kısa içerisinde belirtilerden çoğunu gösteren köpeği veteriner hekimlerle buluşturmaktır.

    Köpekler Neden Siroz Olur?

    Artık köpeğiniz siroz olduğunda nelerle karşınıza çıkabileceğini biraz olsun tahmin edebiliyorsunuz. Peki, köpekler neden siroz olur? Köpeğinize ne kadar iyi baktığınızı, onunla ne kadar ilgilendiğinizi düşünüyor olursanız olun düzenli bakımlar aksadığında veya dışarıdan bir müdahale geldiğinde köpekler siroza yakalanabilir. Köpeklerde;

    Köpeklerde Siroz Tedavi Yöntemleri

    Köpeğinize siroz teşhisi konulduktan sonra bir köpek sahibi olarak neler yapmanız gerektiğini bilemiyor durumda kalabilir, kendinizi çaresiz hissedebilirsiniz. Böylesine ciddi sağlık sorunlarında problemin ilerleme süreci incelenir ve tedavi yöntemine veteriner hekim tarafından karar verilir. Eğer köpeğinizi alanında uzman bir veteriner hekimle buluşturduysanız üzerine düşünmenize gerek yoktur.

    Gerekli tetkikler ve eğer gerekirse cerrahi müdahaleler uygulandıktan sonra hekimler tarafından size uygulamanız, takip etmeniz gereken adımlar bildirilecektir. Siroz gibi ciddi sorunlar için hekim onayı olmayan tavsiyeler vermek, tavsiyelere uymak hiç akılcı değildir. Siroz tedavisinin en doğru olanı sirozu hiç olmadan önlemektir. Bu şekilde köpeğinizi ciddi sorunlardan koruyabilirsiniz.

    Pet_Paw 1017 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor