Kediler Üzülünce Ne Yapar?

Kediler Üzülünce Ne Yapar?

Kadim dostlarımız kedilerin sadece fiziksel sorunlarıyla değil, duygusal sorunlarıyla da ilgilenmemiz gerekir. Kediler üzülünce ne yapar diye merak eden kedi sahiplerindenseniz kedinize gerçekten değer veriyor ve yapacaklarınızın sonunu düşünüyorsunuz demektir. İnsanlarla birçok ortak özellik barındıran kediler üzülür mü?

İçindekiler

    Kediler Üzülür Mü?

    Bir kedi sahiplendiğinizde onun sadece sağlık, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamanız kesinlikle yeterli olmayacaktır. Evinizi paylaştığınız yeni dostunuza gerçek anlamda bir bebek gibi davranmalı ve her türlü psikolojik etmeni hesaba katmalısınız. Kedinize sevgi göstermeye, onunla ilgilenmeye ve yaşayabilecekleri her hastalığa karşı hazırlıklı olmaya önem vermelisiniz.

    Hazırlıklı olmak için de bazı soruların sorulması gerekir, kediler üzülür mü gibi… Evet, kediler üzülebilirler ve en az insanlar kadar bu durumdan etkilenirler. Eğer bir kedinin üzüldüğünü düşünüyorsanız bu konuda boş durmamalı, tüm önemleri almalısınız. Tabi ki öncelikle can dostunuzun üzüldüğünü anlamanı ve üzüldüğünde ne yaptığını bilmeniz gerekmektedir.

    Kediler Üzülünce Ne Yapar?

    Bir köpeğin üzüldüğünü anlamak düşünüldüğü kadar zor değildir. Kediler üzüldüklerinde bunu dışarıya yansıtabilen, sosyal canlılardır. Kediler üzülünce ne yapar diye merak ediyorsanız Petarkadaş ailesinin gerek tecrübe ettiği, gerek araştırıp öğrendiği üzülme belirtilerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Daha yakından bakalım;

    Kediler üzülür mü adlı içeriğimizi sizlerle paylaşırken bu konudaki her merakınızı gidermeye çalışıyoruz. Minik dostunuzun üzülebildiğini öğrenmek size tam olarak yardımcı olmaz. Öncelikle kediler üzülünce ne yapar, sonrasında da kediler neden üzülür gibi sorulara da yanıt bulmanız gerekmektedir. Köpekler üzülünce ne yapar diye de incelemiştik.

    Kediler Neden Üzülür?

    Kedinizin üzülme potansiyelinin olduğunu öğrendiğinizde uykularınızın kaçması muhtemeldir. Ancak neredeyse her kedi hastalığında olduğu gibi bu sorunda da gereğinden fazla telaş yapmamalı, sadece kedinizin üzülmesini engellemeye çalışmalısınız. Kediler üzülür mü içeriğimizde kedilerin neden üzüldüğünü de belirtmek gerekeceğini düşünüyoruz. Kediler;

    • Yaşadıkları yer değiştiğinde,
    • Uyku düzeni değişikliklerinde,
    • Hasta olduklarında,
    • Sahipleri tarafından kaba davranışlarla karşılaştıklarında,
    • Rahatsız edildiklerinde,
    • Düzenleri bozulduğunda üzülürler.

    Kedilerin Üzüntüsü Nasıl Geçer?

    Üzülebildiklerini öğrendikten sonra ilk olarak düşünmeniz gereken konulardan birisi de kedilerin üzüntüsü nasıl geçerdir. Kedinizin kalbini bir şekilde kırdıysanız veya başka nedenlerle kediniz üzüldüyse bu durumu fazla uzatmamalı, kedinizin gönlünü tekrar kazanmalısınız. Kedilerin üzüntüsünü geçirmek oldukça kolaydır.

    • Ödül mamaları,
    • Sevdiği yiyecekler,
    • Sevgi ve ilgi,
    • Sevdiği etkinlikler,
    • Oyunlar,

    Kedilerin üzüntüsünü gidermek maddelerden anlayabileceğiniz gibi çok ama çok basittir. Onlar sadece biraz olsun ilgi ve sahipleriyle vakit geçirmek isterler. Üzülme konusunda fazla düşünmemeli, mümkün olduğu kadar kedinizi bu sürece hiç getirmemelisiniz. Kedilerin üzüntüsünü geçirmek onları hiç üzmemekle kolayca çözülebilir.

    Pet_Paw 939 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor