Kedilere Ödül Maması Yerine Ne Verilebilir?

Kedilere Ödül Maması Yerine Ne Verilebilir?

Kedinize ödül maması vermenin avantajları olduğu kadar olumsuz yönleri de vardır. Bu durumun bilincinde olan kedi sahipleri kedilere ödül maması yerine ne verilebilir diye araştırıyorlar. Aslında kedilerin atıştırmalıkları ile bizlerin atıştırmalıkları arasında ciddi bir benzerlik vardır. Bakalım kediler ödül maması kadar neleri yemeyi seviyorlar.

İçindekiler

    Kedilere Ödül Maması Yerine Ne Verilebilir?

    Ödül maması tüketiminden önce kediler ne sıklıkla beslenmeli ve kediler mamaları dışında neler yer gibi konuları incelemiştik. Bu içerikleri sizlerle buluştururken kedilere ödül maması yerine verilebilir sorusuna da yanıt vermemiz gerektiğini düşündük. Kedilerin beslenmesi sadece enerji ihtiyaçlarını gidermek değildir. Onları mutlu etmek, eğitmek de beslenmenin bir parçasıdır. Kedilere ödül maması yerine verilebilecek besinler;

    Kediniz için seçilen ürünlerin ortama bir verinin ve araştırmanın sonucu olduğunu unutmamalısınız. Kedinin cinsi, yaşı, karakteristik özellikleri, ağız tadı gibi faktörler kedinizin seveceği, ödül olarak göreceği besinlerin değişmesine neden olabilir. Kedinizin en çok ne yemekten hoşlandığını sizden daha iyi kimse bilemez.

    Yaşlı Kedilere Atıştırmalık Verilebilir Mi?

    Kedilerin ödül maması yerine nasıl besinlerle ödüllendirilebileceği hakkında fikir aldınız. Peki, ne zamana kadar kedinize atıştırmalık vermeniz gerektiğini biliyor musunuz? Kedilerin belirli bir yaştan sonra atıştırmalık tüketmeleri oldukça zararlı olabilir. Yaşlanan kedi aldığı enerjiyi harcayamadığı için kilo almaya, yağlanmaya başlar. Direnci zayıflamış bir beden için fazla enerji ciddi sıkıntılara neden olabilir.

    Kedilerde obezite ve diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmamak, kedinizin diş sağlığını korumak için özellikle 6 yaşın üzerindeki kedilere atıştırmalık vermeyi kesmeli. 6 yaşından daha küçük kedilere de belirli aralıklarla, çok fazla abartmadan atıştırmalık vermeyi tercih etmelisiniz. Kedi için en iyi olan doğru zamanda dengeli beslenmektir. Yaşlı kedilerin atıştırmalık tüketmemesi en doğrusu olacaktır.

    Pet_Paw 297 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor